Tesla запустить масове виробництво Cybertruck лише у другій половині 2023 року

20:12 02.11.2022
Tesla запустить масове виробництво Cybertruck лише у другій половині 2023 року

Минулого місяця на квартальній звітній конференції Ілон Маск стверджував, що очолювана ним компанія Tesla на своєму новому підприємстві в Техасі вже розпочала налагодження обладнання під виробництво електричних пікапів Cybertruck. Поінформовані джерела тепер уточнюють, що масовий випуск таких машин буде освоєно ближче до кінця 2023 року. Таку інформацію по своїх каналах вдалося дізнатися агентству Reuters.

Формальна презентація пікапа з химерною формою кузова з панелями з нержавіючої сталі на просторовому каркасі відбулася ще восени 2019 року, і тепер виходить, що повноцінне виробництво буде розгорнуто майже через чотири роки. Якби все йшло за первісним планом Ілона Маска, то пікап зараз уже рік випускався б серійно.

Швидше за все, при описуваному сценарії Reuters, Tesla не почне отримувати помітну виручку від реалізації своїх електричних пікапів до 2024 року. За деякими оцінками, компанія вже набрала сотні тисяч попередніх замовлень, і в травні цього року Маск був змушений зізнатися, що для задоволення цих замовлень компанії довелося б працювати без зупинки протягом трьох років поспіль. Ціни та характеристики машини в певний момент були прибрані з сайту Tesla, і поки немає інформації, яку стартову ціну зможе запропонувати компанія реальним клієнтам замість обіцяної в 2019 році суми «від $40 000». У січні глава Tesla назвав перебої з постачанням компонентів як одну з причин, що спонукали компанію перенести запуск виробництва Cybertruck на 2023 рік.

Італійський виробник обладнання для обробки металу тиском IRDA Group нещодавно повідомив, що 9000-тонний прес для виготовлення окремих частин Cybertruck вже готовий до постачання Tesla. Компанія практикує створення монолітних частин кузова електромобілів, щоб заощадити на складальних операціях та підвищити якість виготовлення кузова. Подібне обладнання вже використовується при виробництві частин кросоверів Tesla Model Y як у Німеччині, так і в Техасі.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015