Nikola Motor уклала важливу угоду для забезпечення своїх вантажівок воднем

15:43 01.11.2022
Nikola Motor уклала важливу угоду для забезпечення своїх вантажівок воднем

Компанії Nikola Motor і KeyState оголошують про інноваційну співпрацю в області постачань водню для вантажівок Nikola Tre FCEV, працюючих на паливних елементах. Відмітимо, що KeyState Natural Gas Synthesis працює над проектом створення першою в Пельсинвании ланцюжка виробництва низкогоуглеродного водню.

Кооперація з Nikola Motor дозволить прискорити процес переходу вантажного автотранспорту на екологічно чисте паливо. Компанія KeyState планує поставляти автовиробникові до 100 т водню в день, що забезпечить заправку 2500 електровантажівок Nikola Tre FCEV. Це дозволить відмовитися від 51 млн галонів викопного дизельного палива в рік.

У 2026 році буде запущена нова фабрика KeyState площею 7000 акрів (2832 га), яка дозволить зберігати CО2, пов'язаний з виробництвом водню, що забезпечить доступ до нових ринків збуту. Компанія також робитиме аміак і сечовину для промислового і транспортного секторів.

Відмітимо, що на недавній виставці IAA Transportation 2022 в Ганновері був представлений батарейний електричний тягач Nikola Tre BEV (4х2). Це вже серійна модель для європейського ринку, здатна проїхати без подзярдки до 500 км. Тут також експонувався і прототип водневого тягача Nikola Tre FCEV (6х2), що має запас ходу до 800 км.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015