Toyota запустила в експлуатацію потужну систему накопичення енергії на основі б/у акумуляторів

18:35 30.10.2022
Toyota запустила в експлуатацію потужну систему накопичення енергії на основі б/у акумуляторів

У співпраці з японським постачальником енергії Jera, компанія Toyota запустила в експлуатацію систему накопичення енергії великого обсягу на основі старих акумуляторів від електрифікованих транспортних засобів. Система зберігання використовує б/у батареї від гібридних авто, а також з повноцінних електромобілів та авто на водневих паливних елементах.

Система під назвою Sweep Energy Storage наразі має енергетичний вміст 1260 кВт.год і може забезпечувати вихідну потужність до 485 кВт. Повідомляється, що така система подаватиме близько 100000 кВт.год електроенергії в державну мережу до середини десятиліття.

Вона була розроблена у відділі досліджень і розробок таким чином, щоб відпрацьовані автомобільні акумулятори могли використовуватися незалежно від їхньої ємності. Ця особливість стосується різних старих акумуляторів, оскільки використовуються і літій-іонні акумулятори, і також нікель-метал-гідридні, і свинцево-кислотні акумулятори. Гібридна батарея навряд чи зрівняється з батареєю від BEV за своїми властивостями та розмірами, але їх можна використовувати разом у програмах «другого життя».

Ще однією особливістю є те, що в системі також використовуються бортові інвертори з транспортних засобів. Тож система може віддавати змінний струм. Інші системи зберігання акумуляторів теж можуть це робити, але вони для перетворення постійного струму від батарей у змінний струм для електромереж або споживачів енергії потребують додаткового, нового обладнання.


Источник: UA-electro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015