Ford та Volkswagen закривають безпілотний стартап Argo AI

18:39 29.10.2022
Ford та Volkswagen закривають безпілотний стартап Argo AI

Заснований у 2016 році в Піттсбурзі вихідцями з Google і Uber і Volkswagen і Ford стартап Argo AI, що активно підтримується, буде закритий. Таке рішення було погоджено з основними інвесторами, яким і перейдуть усі напрацювання проєкту, а також більшість співробітників.

«Спільно з нашими акціонерами було ухвалено рішення, що Argo AI завершить свою місію як компанія. Багато співробітників матимуть можливість продовжити роботу над безпілотними авто у Ford або Volkswagen, тоді як для інших робота, на жаль, закінчиться», - йдеться в офіційній заяві стартапу.

Зазначається, що всі співробітники Argo AI отримають вихідну допомогу, що включає страховку і два окремі бонуси. А ті, для кого не знайдеться посади у Volkswagen чи Ford, також отримають ще одну компенсацію.

Раніше представники Ford заявили, що американський автогігант ухвалив стратегічно важливе рішення перенаправити свої ресурси із розробки безпілотних автомобілів на створення передових систем допомоги водієві.

І у Volkswagen, і у Ford підтвердили про закінчення інвестицій у Argo AI. Але про те, як вони поділять між собою активи та співробітників, яких у стартапі налічувалося близько 2000 осіб, виробники не говорять.

За шість років свого існування Argo AI зміг залучити інвестицій на суму понад 3,6 млрд. доларів. Крім Volkswagen та Ford у перспективний проєкт вклався і агрегатор таксі Lyft, який володів 2,5% акцій стартапу. У Lyft, коментуючи закриття Argo AI, заявили, що це не завадить їхнім планам щодо впровадження безпілотних систем управління, якими сервіс тепер займатиметься разом з іншими партнерами.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015