Toyota недовипустить близько 200 тисяч автомобілів

18:28 29.10.2022
Toyota недовипустить близько 200 тисяч автомобілів

Японська компанія Toyota попередила своїх постачальників, що, ймовірно, не зможе виконати план виробництва машин на цей рік. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела всередині компанії.

Зазначається, що цільовий показник на кінець поточного фінансового року, який завершиться в березні 2023-го, тепер становить 9,5 млн. автомобілів, тоді як спочатку було заплановано зробити 9,7 млн.

Причиною відставання від графіка, як і раніше, називається дефіцит електронних компонентів, який почався в період пандемії. Крім того, цільовий показник може бути ще раз знижений через перебої з поставками електротехнічної сталі. Останню Toyota купує її у південнокорейської компанії POSCO, чий завод постраждав від тайфуну у вересні.

Нагадаємо, в Україні у вересні було зареєстровано 3,4 тис. нових легкових автомобілів. Маркою-лідером стала Toyota з показником 673 нових авто. Водночас, у порівнянні з серпнем поточного року, попит на нові Тойоти зменшився на 10%, а відносно вересня 2021 року у понад 2 рази.


Источник: MMR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015