Введення стандарту викидів Євро 7 знову переглянули

14:49 27.10.2022
Введення стандарту викидів Євро 7 знову переглянули

Усередині цього десятиліття у Європі мають намір запровадити екологічний стандарт Євро-7. Про це заявили ще кілька років тому, щоб у автовиробників була можливість адаптувати свої заводи до нових умов і модернізувати моделі, що випускаються.

Проте ситуація, що склалася у світі, змусила Європейську комісію пом'якшити майбутні правила та зробити їх більш прийнятними для виробників. Повідомляється, що планують відмовитися від рівняння стандартів викидів для всіх автомобілів та фургонів. Це дозволить компаніям не вкладати мільйони доларів у розробку більш екологічних двигунів для легкових машин.

Остаточну версію нових правил буде опубліковано 9 листопада. Проте вже зараз навколо неї спалахнув скандал. Наприклад, глава Stellantis виступає проти запровадження Євро-7 як такого, пояснюючи це тим, що через нього доведеться скорочувати варіанти двигунів як мінімум удвічі.

При цьому інші європейські асоціації та підприємства вважають, що не можна пом’якшувати еконорми на користь виробників автомобілів. Адже забруднення повітря завдає шкоди здоров'ю мільйонів людей. Який бік прийме Європейська комісія стане відомо незабаром.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015