Компанія Xpeng представила більш сучасну версію автопілота для своїх авто

19:15 26.10.2022
Компанія Xpeng представила більш сучасну версію автопілота для своїх авто

Китайська компанія Xpeng, що займається виробництвом транспортних засобів, офіційно представила передову систему допомоги водієві XNGP, яка повинна підвищити привабливість її авто в умовах конкуренції, що зростає. Новий частковий автопілот дозволить автомобілям виконувати деякі функції керування в автоматичному режимі, але вимагає присутності водія за кермом.

Система XNGP замінить собою попередню версію автопілота Xpilot і до кінця року стане доступною власникам електричного кросовера Xpeng G9 Max в деяких містах Китаю. На використання всіх можливостей системи XNGP планується витратити до двох років.

City NGP або «автопілот з навігацією» запроваджуватиметься з цього року і до кінця першої половини 2023 року. Ця функція дозволить автомобілям у напівавтономному режимі орієнтуватися у складних міських умовах, виконуючи деякі маневри, такі як зміна смуги у процесі руху. У другій половині наступного року Xpeng планує впровадити більше функцій, завдяки чому авто зможуть самостійно здійснювати обгін та паркуватись. У 2024 році компанія планує зробити можливості автопілота доступними у всіх великих містах Китаю. У прес-релізі Xpeng зазначається, що XNGP - це останній крок «перед реалізацією повноцінного автономного водіння».

Запуск нової версії автопілота припав на непростий час для компанії з Гуанчжоу, акції якої протягом року подешевшали на 83%. За підсумками другого кварталу Xpeng повідомила про збитки, обсяг яких перевершив очікування аналітиків, а прогноз щодо постачання авто на третій квартал розчарував інвесторів. Крім того, зростання вартості сировини змусило Xpeng підняти ціну на деякі свої автомобілі. На додаток до цього на китайському автомобільному ринку значно посилилася конкуренція з такими компаніями, як BYD, Tesla, Nio та Li Auto.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015