IVECO відкрила перший CO2- нейтральний завод ePowertrain

18:34 26.10.2022
IVECO відкрила перший CO2- нейтральний завод ePowertrain

Днями в Туріні був відкритий перший завод IVECO Group, що не виділяє шкідливих викидів СО2. Нове підприємство ePowertrain підрозділу FPT Industries спеціалізуватиметься на випуску електричних силових агрегатів і батарейних блоків для різних автомобілів концерну. Це, наприклад, електричні мости для великовантажних тягачів Nikola Tre, а також електричні розподільчі коробки і акумулятори на легкі розвізні моделі IVECO eDaily. Обидва цих новітніх електромобіля були представлені на недавній виставці IAA Transportation 2022 в Ганновері.

Фабрика ePowertrain займає площу 15 000 м кв., з яких 6 000 м кв. засаджені посухостійкими рослинами, здатними поглинати до 7 т СО2 в рік. На підприємстві використовується електроенергія тільки з поновлюваних джерел - сонячні панелі, вітрогенератори та ін.

При виході на повну потужність на заводі працюватимуть до 200 чоловік, які зможуть щорічно випускати до 20 000 електричних мостів і стільки ж батарейних блоків. Тут впроваджена передова технологія Industry 4.0, що включає високу автоматизацію складів, інтелектуальні датчики, 3d - cканери для метрології, доповнену і віртуальну реальність. Усе це підвищує якість, продуктивність, безпеку і оптимізує управління логістикою.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015