Електромобілі Hyundai обслуговуватимуть чемпіонат світу з футболу

16:50 24.10.2022
Електромобілі Hyundai обслуговуватимуть чемпіонат світу з футболу

Цього року вперше Катар планує прийняти чемпіонат світу з футболу, який проходитиме з 20 листопада по 18 грудня. Намагаючись започаткувати нову тенденцію в мегаспортивних заходах та в регіоні, організатори роблять ставку на екологічність. Компанія Hyundai, офіційний спонсор чемпіонату світу з футболу, оголосила, що допоможе організаторам досягти цієї мети, надавши «екологічно чистий» транспорт, включаючи IONIQ 5 та електричні автобуси.

Відповідно до Стратегії сталого розвитку Чемпіонату світу з футболу в Катарі 2022 року, проведення заходу вимагає будівництва принаймні восьми стадіонів, кількох тренувальних майданчиків та інфраструктури для його підтримки. Все згадане створює викиди парникових газів (ПГ). Щоб допомогти боротися з ними, організатори взяли на себе зобов'язання отримати мінімальний чотиризірковий сертифікат GSAS для проектування та будівництва. Сертифікація досягається за допомогою енергоефективних стратегій, таких як вентиляція, освітлення та сантехніка. Аналіз конструкції будівлі свідчить про економію енергії до 47% під час експлуатації. Однак, згідно з дослідженням FIFA, більше половини викидів парникових газів, які очікуються на заході будуть від автотранспорту.

Hyundai намагається зменшити таку кількість викидів пропонуючи свій автопарк екологічно чистих транспортних засобів, таких як IONIQ 5 та електробуси Elec City. Загалом компанія планує надати близько 236 електричних і гібридних транспортних засобів, серед яких будуть Hyundai IONIQ 5, Genesis G80 EV, Genesis GV70 EV та електробуси Elec City. Цей транспорт використовуватиметься для перевезення VIP-персон, співробітників та ЗМІ.

Також Hyundai надаватиме послуги заряджання на дорогах, використовуючи для цього в якості мобільних зарядних станцій два електромобіля Hyundai IONIQ 5. Ці авто стануть частиною зарядної мережі, яку побудує FIFA.


Источник: UA-electro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015