Кен Блок розкрив дизайн Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron

19:35 23.10.2022
Кен Блок розкрив дизайн Audi S1 E-Tron Quattro Hoonitron

У 2021 році відомий американський гонщик Кен Блок підписав контракт з маркою Audi, яка зобов'язалася підготувати для спортсмена унікальний гоночний електромобіль для продовження проекту «Джимхана», що вже став культовим. Силами німецьких інженерів та дизайнерів був створений Audi S1 E-tron Quattro Hoonitron, натхненний легендарним Audi Sport quattro S1 з форсованим до 600 сил мотором, який у 1987 році підкорив гірську трасу Пайкс-Пік. І зараз Кен Блок показав ліврею своєї нової гоночної машини.

Автовиробнику знадобилося чотири тижні на розробку дизайну та шість місяців на те, щоб втілити його в життя та побудувати готовий електромобіль. Кузов S1 E-tron Quattro Hoonitron виконаний повністю із вуглепластику.

Він відрізняється агресивною аеродинамікою, покликаною максимально збільшити притискну силу. Враховуючи історичний прототип, електромобіль отримав характерну біло-червоно-сіру ліврею та колеса Rotiform у ретро-стилі.

Технічні характеристики екстремального електромобіля Audi не розкриваються. Заявлено лише, що машина отримала два електромотори від гоночних болідів чемпіонату світу Formula E - по одному двигуну на кожній осі - які сумарно забезпечують 3000 Нм моменту і повний привід.

Передбачено дві системи охолодження, причому одна з них розрахована тільки на період заряджання, щоб блок із чотирьох акумуляторів постійно знаходився в оптимальному температурному режимі.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015