Renault готується створити мережу 400-кіловатних швидких зарядок

15:29 21.10.2022
Renault готується створити мережу 400-кіловатних швидких зарядок

Renault Group оголосила про створення власної зарядної мережі для електромобілів у Європі. Як повідомляється, до середини 2024 року бренд мобільних послуг Mobilize, який належить французькій Групі, відкриє 200 швидкісних зарядних станцій.

Більшість із них - 90 одиниць - встановлять уздовж магістральних доріг Франції. Відстань між терміналами складе 150 км. Перші відкриються вже найближчими місяцями. Інші 110 встановлять в Італії, Іспанії та Бельгії. Згодом мережа Mobilize Fast Charge з'явиться в інших європейських країнах.

Мережа складатиметься з автономних майданчиків із шістьма зарядними точками кожний. Використовувати планують супершвидкісні термінали потужністю до 400 кВт. Більшість станцій встановлять у фірмових дилерських центрах, розташованих переважно за 5 хвилин від автомагістралей та швидкісних автобанів.

Як заявляють у Renault Group, після введення в експлуатацію мережі Mobilize Fast Charge власники електромобілів зможуть спокійно подорожувати з німецького Гамбурга до Севільї, Іспанія, долаючи 2575 км. Станції будуть відкриті 24 години, 7 днів на тиждень для власників «батарейних» моделей усіх світових брендів. На станціях передбачені зони відпочинку, де водії та пасажири зможуть випити кави, перекусити, зарядити мобільні гаджети та навіть пограти у відеоігри поки заряджається електромобіль.

Також заявлено наявність у кожної станції стаціонарної системи зберігання енергії, здатної видавати 600 кВт потужності одночасно. З цією метою планують використовувати відпрацьовані батареї електромобілів та сонячні батареї. Керувати роботою мережі буде інтелектуальна система.

Доступ до станцій забезпечать карти Mobilize. Їхні власники зможуть поповнювати батареї за пільговими тарифами по всій мережі Mobilize Fast Charge.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015