Уганда зібралася продавати свої електромобілі у Росії

13:37 19.10.2022
Уганда зібралася продавати свої електромобілі у Росії

Уганда готова у майбутньому постачати до РФ електромобілі власного виробництва, а також має намір встановити пряме авіасполучення з Росією. Про це в інтерв'ю пропагандистському РІА «Новости» заявив посол африканської країни в РФ Мозес Кізіге.

«Ми виробляємо автомобілі, щоб дбати про природу. Ми тільки почали, але колись експортуватимемо угандійські автомобілі до Росії», - сказав дипломат.

Водночас він заявив про намір Уганди встановити пряме авіасполучення з Росією, і не виключив переведення двосторонньої торгівлі на національні валюти - Уганда є постачальником фруктів та кави до РФ.

Посол зазначив, що Уганда уклала угоду з КамАЗом щодо будівництва заводу з виробництва вантажівок для експорту на африканський ринок. Він також висловив упевненість у тому, що «США не вдасться перешкодити країнам Африки співпрацювати з Москвою».

В Уганді електрокари виробляє державна компанія Kiira Motors, створена у 2007 році. Першу модель Kiira EV компанія представила у 2011 році – назву машини вигадав президент Уганди Йовері Мусевені, який обіймає посаду з 1986 року.


Источник: InfoResist
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015