Вартість дорожніх робіт та послуг обраховуватиметься за новою методикою

19:07 18.10.2022
Вартість дорожніх робіт та послуг обраховуватиметься за новою методикою

В Україні набрала чинності нова Методика ціноутворення вартості дорожніх робіт та послуг. Старі «квадратно-гніздові» правила калькуляції вартості дорожніх робіт більше не використовуватимуться, розповів заступник міністра інфраструктури Мустафа Найем.

Зокрема, запроваджено обов'язкове складання відомості обсягів робіт, BOQ (Bill Of Quantity) за міжнародними системами вимірювання. У тому числі - розроблений у Британії стандарт Civil Engineering Standard Method of Measurement (CESMM4), яка вже понад 40 років використовується у багатьох країнах світу.

«Перехід на використання міжнародних систем - це дуже вагомий аргумент для участі у відбудові пошкодженої й знищеної української інфраструктури для великих іноземних компаній, які не були готові працювати за радянськими стандартами», - розповів Найем.

У новій методиці уніфікували та створили єдиний підхід до опису та найменування робіт та послуг, зробили більш прозорим і оперативним аналіз звітів і кошторисів тощо. Крім цього, методика передбачає покриття ризиків та інфляції.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015