Компанія Mercedes-Benz представила електричний кросовер EQE SUV

17:29 17.10.2022
Компанія Mercedes-Benz представила електричний кросовер EQE SUV

Напередодні відкриття Паризького автосалону презентували новий Mercedes-Benz EQE SUV. Суперник BMW iX, Tesla Model Y і Polestar 3 надійде у виробництво на підприємстві в США з грудня та продаватиметься за ціною приблизно від 80 000 доларів. Подробиці електрокросовера розкрили на офіційному сайті Mercedes-Benz.

Електромобіль Mercedes EQE SUV зовні дуже нагадує старшого брата EQS SUV. У нього такий самий силует із аркоподібним дахом, і в зовнішньому вигляді переважають плавні форми. Замість решітки радіатора - пластикова вставка з трипроменевою зіркою (у версії AMG має особливий дизайн). Матричні фари можуть проєктувати зображення на асфальті.

У Mercedes EQS SUV запозичена і платформа, але новий кросовер дещо компактніший, хоч і важить 2600 кг.

Розміри Mercedes-Benz EQE SUV:

В обробці салону поєднуються шкіра й алюміній. Майже на всю передню панель розтягнутий великий екран, поділений на три секції.

Передні сидіння розділені високим центральним тунелем, а в заднього дивана регулюється кут нахилу спинки. Об'єм багажника становить 520-1675 л.

Базова комплектація включає 19-дюймові диски, камеру заднього виду й набір систем безпеки. Серед опцій є чотиризонний клімат-контроль і аудіосистема із тривимірним звучанням.

Спочатку запропонують 292-сильну версію EQE 350 і варіант EQE 500 на 396 к.с. Пізніше надійдуть у продаж модифікації від AMG - EQE 43 потужністю 476 к.с. і топовий EQE 53 на 626 чи 687 к.с. В останньому випадку розгін до 100 км/год займає 3,5 секунди, а максимальна швидкість обмежена на 240 км/год.

Електромобіль Mercedes-Benz оснащений батареєю на 90,6 кВт.год, запозиченою в седана EQE. Залежно від версії запас ходу становить від 470 до 590 км. Заряджання на 80% у швидкому режимі займає 32 хвилини.

Майже всі версії моделі - повнопривідні. Кросовер Mercedes EQE SUV можна оснастити пневмопідвіскою, керованими задніми колесами й активними стабілізаторами. Версіям від AMG за доплату доступні карбоново-керамічні гальма.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015