Виробництво автомобілів у Європі скоротиться на 1 млн одиниць

14:46 17.10.2022
Виробництво автомобілів у Європі скоротиться на 1 млн одиниць

Європа зіткнулася з однією з найбільших енергетичних криз у своїй історії. Щоб вийти з неї, більшість країн ЄС запустили програми зі зниження енергоспоживання. Торкнулися вони і автовиробників, які вже почали підраховувати ймовірні втрати.

Як заявили в аналітичному агентстві S&P Global Mobility, за попередніми підрахунками виробники транспортних засобів лише в четвертому кварталі цього року недовипустять один мільйон машин. Така сама тенденція триватиме і протягом перших трьох місяців 2023 року. Але є ймовірність, що ситуація буде ще гіршою, а цифри втрат у два рази вищі.

Точну цифру, наскільки скоротитися виробництво автомобілів, не називають через те, що на обсяги випуску, окрім зниження споживання енергії, впливають брак деяких компонентів та звуження ринку збуту.

За словами аналітика Auto News Едвін Поуп, у річному обчисленні втрати автовиробників досягнуть 4,8-6,8 млн автомобілів. І це лише через енергетичні обмеження. Зазначається, що найвигідніше становище зараз у компаній, чиї виробничі потужності знаходяться у Німеччині та Чехії. Адже ці країни мають нижчу залежність від електроенергії, що отримується з газу.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015