КамАЗ «націоналізував» американські двигуни

17:25 16.10.2022
КамАЗ «націоналізував» американські двигуни

КамАЗ «вкрав» іноземні двигуни та коробки передач. До введення санкцій компанія використовувала дизельні мотори Cummins, коробки передач ZF, гальмівні системи та багато інших агрегатів. Після того, як закордонні партнери припинили співпрацю з російським виробником, постало питання про те, як надалі обслуговувати та збирати автомобілі. У результаті було вирішено легко налагодити випуск тих же агрегатів, але вже під своєю маркою.

Про такий варіант розвитку подій говорили давно: ще навесні КамАЗ заявляв, що впорається із санкціями, оскільки на підприємстві вже налагоджено високу локалізація іноземних запчастин. Тепер «націоналізація» підтвердилася документально.

Як пише Quto, турбодизельний 6-циліндровий двигун Cummins тепер у внутрішніх сертифікатах і документах називають КамАЗ-667.513-250, а коробка передач, яка раніше йшла під індексом ZF 9S 1310ТО тепер називається ZF КАМА 1310ТО.

КамАЗ потрапив під американські санкції наприкінці червня цього року. Розмови про це велися давно, але офіційна постанова міністерства фінансів США була опублікована 30 червня.


Источник: Quto
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015