Компанія Renault задумала заробляти мільярди на переробці автомобілів

19:36 15.10.2022
Компанія Renault задумала заробляти мільярди на переробці автомобілів

Французький автовиробник Renault створив окрему компанію, яка являтиме собою виробництво замкнутого циклу. Нове підприємство отримало назву The Future is NEUTRAL. На ньому будуть перероблятися старі автомобілі та повторно використовуватися отримані з них елементи. За попередніми підрахунками, компанія зможе заробляти близько 2,2 мільярда доларів щороку на новому виробництві.

Головною метою нового підприємства в компанії бачать перетворення автомобільної промисловості на бізнес з екологічною нейтральністю. За підрахунками експертів французької марки, сучасні автомобілі на 85 відсотків складаються із деталей, які підходять для вторинної переробки.

Щороку лише на території Євросоюзу з експлуатації виводять близько 11 мільйонів автомобілів. І кожен з них можна використовувати вдруге, знижуючи тим самим збитки, що завдаються екології. У компанії планують переробляти і автомобільні акумулятори, причому йдеться як про коректну утилізацію, так і про випуск нових деталей.

Цей проект справді унікальний: на сьогоднішній день жоден автовиробник не займається вторинною переробкою старих автомобілів. В основному їх відправляють або на звалища, або запчастини. А в Америці взагалі деякі списані автомобілі продають для подальшої експлуатації в країнах Третього світу.


Источник: Carsscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015