Компанія Solaris показала нові електробуси на виставці Next Mobility

15:16 14.10.2022
Компанія Solaris показала нові електробуси на виставці Next Mobility

На міжнародній виставці Next Mobility, яка проходить з 12 по 14 жовтня 2022 року в Мілані, компанія Solaris Bus & Coach представляє два своїх новітніх продукти. Це зчленований автобус на водневому паливі, запущений у виробництво у вересні цього року, а також електробус класу «міді» - Urbino 9 LE з батарейним живленням, який щодня перевозить пасажирів у Больцано.

Новий водневий автобус - це, фактично, друга модель Fuel Cell від Solaris. Автобус не має звичайного моторного відсіку, оскільки він оснащений модульною системою приводу. Зекономлений таким чином простір дозволив виробнику автобусів збільшити пасажиромісткість. Крім того, звільнилося більше місця на даху, де встановлені композитні балони на 51,2 кг водню. Використання модульного приводу також полегшує обслуговування, оскільки його основні компоненти тепер доступні з рівня підлоги.

Акумулятори Solaris ємністю близько 60 кВт.год, встановлені в 18-метровому автобусі, служать як допоміжне джерело енергії, що використовується, наприклад, під час прискорення або для підзарядки в режимі рекуперації. Повна заправка воднем займає близько 20 хвилин.

На одній заправці електробус може пройти близько 350 км у різних погодних умовах. Залежно від комплектації машина зможе перевозити до 140 пасажирів. У стандартній комплектації нова модель оснащена кондиціонером з тепловим насосом. Що стосується додаткових функцій, клієнти можуть вибирати з безлічі рішень: наприклад, передові системи допомоги водієві, такі як MirrorEye або MobilEye Shield +.

12-метрова версія водневого автобуса Solaris Urbino була запущена в 2019 році. Відтоді клієнтам в Італії, Німеччині, Нідерландах, Швеції та Польщі вже поставлено близько 100 водневих автобусів. Незабаром почнуться нові надходження в Іспанію, Францію, Чехію, Словаччину та інші країни. Перші поставки 18-метрового водневого електробуса можливі вже в другому кварталі 2023 року.

Електробус Solaris Urbino LE являє собою 9-метрову модель з низьким входом, спроектовану таким чином, щоб її можна було адаптувати до вимог схвалення типу класу I або класу II - для міського та приміського сполучення.

Urbino 9 LE оснащений центральним електродвигуном потужністю 220 кВт. Система приводу в цій моделі живиться від комплекту акумуляторів Solaris High Energy ємністю понад 260 кВтг. Акумулятори можна заряджати через пантограф або штекерне з'єднання.

Незважаючи на невелику довжину, салон вміщує 30 зручних сидінь і, крім того, 4 розкладних. Модернізований дизайн забезпечує більше місця над головою в задній частині автобуса. При цьому завдяки своїм невеликим розмірам автобус блискуче покаже себе не тільки в тісних міських умовах, але і на крутих підйомах і гірських умовах. Машина може похвалитися безліччю зручностей, наприклад, комплексною інформаційною системою для пасажирів, USB-портами для зарядки та естетичним світлодіодним освітленням.

З моменту запуску в 2021 році електробус Solaris Urbino 9 LE завойовує все більше клієнтів. На сьогоднішній день компанія отримала замовлення на даний тип автобусів від перевізників Німеччини, Іспанії, Італії та Польщі. Представлена на виставці модель є частиною парку італійського перевізника SASA Bolzano. Ця компанія вирішила придбати вісім машин цього типу.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015