Amazon інвестує в електромобілі один мільярд євро

18:10 11.10.2022
Amazon інвестує в електромобілі один мільярд євро

Amazon оголосила, що інвестує більше одного мільярда євро у розширення свого парку електромобілів та інфраструктури зарядки в Європі протягом наступних п'яти років. Лише 400 мільйонів євро мають піти до Німеччини.

За рахунок інвестицій Amazon заявляє, що хоче збільшити кількість своїх електрофургонів у Європі з нинішніх 3000 до 10 000 у 2025 році, а також закупити понад 1500 електричних вантажівок. Цей електричний наступ має супроводжуватися встановленням «тисяч зарядних пристроїв» для електрофургонів та «сотні спеціальних швидких зарядних пристроїв» для електровантажівок у різних точках Європи.

Що стосується Німеччини, Amazon уточнює, що планує інвестувати 400 мільйонів євро у свою логістичну мережу в Федеративній Республіці та використати третину майбутніх електровантажівок - 500 одиниць у цій країні. Вже відомо, що до кінця року Amazon отримає перші 20 електровантажівок FH Electric від Volvo Trucks в Німеччині, а також наступного року випробує в реальній експлуатації акумуляторно-електричну вантажівку далекого прямування Mercedes-Benz eActros LongHaul. Єдина європейська країна, де Amazon вже використовує

В офіційній заяві Amazon заявляє, що хоче використати свій розмір та репутацію для просування виробництва електричних транспортних засобів. Вони «впроваджуватимуть інновації у всій галузі та сприятимуть розширенню інфраструктури громадських зарядок, що допоможе всій транспортній галузі швидше скоротити викиди».

Подальший розвиток транспортної мережі включає створення додаткових центрів мікромобільності. У густонаселених містах Amazon хоче просувати доставку на електричних вантажних велосипедах або пішки від тих, що розташовані в центрі станцій доставки. За власними заявами, компанія вже працює з цією концепцією у 20 містах Європи, зокрема в Лондоні, Мюнхені та Парижі. Очікується, що до кінця 2025 року кількість центрів мікромобільності подвоїться.


Источник: UA-electro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015