Китайський завод Tesla вже здатний випускати мільйон електромобілів на рік

13:43 11.10.2022
Китайський завод Tesla вже здатний випускати мільйон електромобілів на рік

Зараз завод Tesla у Шанхаї працює на обслуговування не лише внутрішнього попиту в Китаї, а й є найбільшим джерелом електромобілів на експорт. У вересні, за даними статистики, тут було випущено 83 тисячі електромобілів. Це означає, що підприємство, яке постраждало від квітневого локдауну, тепер вийшло на рівень виробництва понад 20 тисяч машин на тиждень. Крім того, технічно воно тепер здатне випускати по мільйону електромобілів на рік.

На тлі інших виробників, як свідчить статистика Китайської асоціації виробників пасажирських автомобілів, успіхи Tesla теж заслуговують на повагу. На жаль, узагальнена по всьому ринку КНР статистика поєднує як кількість проданих акумуляторних електромобілів, так і кількість реалізованих гібридів, тому досягнення Tesla на цьому тлі дещо зменшуються. Загалом минулого місяця на ринку Китаю було продано 660 тисяч машин із тяговими електродвигунами, це майже вдвічі більше, ніж роком раніше.

З січня по вересень включно на облік у Китаї було поставлено 3,71 млн електромобілів та гібридів, що також вдвічі більше за минулорічні показники. Автомобілі з новими типами силових установок упродовж трьох кварталів цього року формували 21,34% первинного авторинку в Китаї. Якщо ж враховувати всі легкові машини, що перебувають в експлуатації в КНР, то гібриди та електромобілі налічували станом на кінець вересня 11,49 млн примірників, що приблизно відповідає 3,65 % всіх машин, що експлуатуються в країні.

Нагадаємо, що у третьому кварталі компанія випустила 365 тисяч та відвантажила 344 тисячі електромобілів. У річному порівнянні обсяги виробництва зросли на 45%, у послідовному - приблизно на третину. Прийнято вважати, що в Китаї в найближчому майбутньому з'явиться ще одне підприємство Tesla зі збирання електромобілів, яке розташується поряд з існуючим. Цього кварталу компанія збирається силами всіх своїх підприємств випустити майже півмільйона машин. В умовах дефіциту матеріалів та перебоїв з логістикою такі високі темпи експансії виробництва підтримувати складно, але Ілона Маска проблеми ніколи не лякали.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015