Nio перетворила електрогіперкар EP9 на арт-кар

18:07 02.10.2022
Nio перетворила електрогіперкар EP9 на арт-кар

У березні 2017 року китайська марка Nio стала рекордсменом «Нордшляйфе» - розроблений силами фахівців з Піднебесної гіперкар EP9 став найшвидшим електромобілем траси, а потім і найшвидшою серійною моделлю автодрому в цілому. Усього було випущено 16 екземплярів 1360-сильного електричного гіперкара Nio EP9, кожен з яких знайшов свого власника, але у 2022 році одна машина з'явилася у продажу. Перетворений на арт-кар Nio EP9 пустять з молотка на благодійному аукціоні The Market by Bonhams.

Лотом став гіперкар з експозиції Автомобільного музею Петерсена в Лос-Анджелесі, куди його свого часу передала марка Nio. Виставлений у музеї екземпляр використовувався для показових заїздів гоночними трасами Китаю, Малайзії та Великобританії, а зараз може стати окрасою приватної колекції.

Nio EP9 перед аукціоном перетворили на зразок сучасного мистецтва силами арт-директора впливового медіа-агентства Race Service Los Angeles та популярного сучасного художника Миколи Склатера, більш відомого як Ornamental Conifer.

Кузов машини прикрашений яскравою геометричною графікою у фірмовому стилі художника. Арт-кар стане частиною традиційного щорічного аукціону, в рамках якого збираються кошти на допомогу Автомобільному музею Петерсена. Організатори торгів розраховують виручити щонайменше мільйон доларів.


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015