Xiaomi «добудувала» прототип свого першого автомобіля

17:47 01.10.2022
Xiaomi «добудувала» прототип свого першого автомобіля

Китайська компанія Xiaomi, відома смартфонами та іншою електронікою, збудувала прототип свого першого автомобіля, пише Carscoops з посиланням на джерела з КНР. Офіційно цю інформацію поки що не підтверджено. Xiaomi вже не перший рік працює над власним електрокаром: інвестиції в проект, в якому задіяно понад тисячу людей, перевищують 10 мільярдів доларів. Незабаром Xiaomi почне будувати завод у Пекіні виробничою потужністю 300 тисяч машин на рік.

За попередніми даними, першим автомобілем Xiaomi стане електроседан, який буде доступний у кількох конфігураціях. У базовій версії робоча напруга електросистеми складе 400 вольт, а флагманська використовуватиме 800-вольтову, а також передові акумулятори від китайських BYD та CATL.

Раніше засновник і виконавчий директор Xiaomi Лей Цзюнь пообіцяв електрокару «просунуту технологію автономного водіння». Вона вже тестується: за даними Pan Daily, автопілот випробовують на 144 автомобілях по всьому Китаю, серед яких оснащені датчиками і лідарами BMW 5-Series і BYD Han.

Незважаючи на серйозні вкладення та амбітний підхід до розробки, Лей Цзюнь називає вихід Xiaomi на новий для себе ринок «вимушеним кроком», викликаним дедалі глибшою інтеграцією гаджетів та автомобілів. Навіть якщо лише один відсоток із десятка мільйонів користувачів електроніки Xiaomi вирішить дати шанс автомобілю під таким шильдиком, це буде «фантастичний старт», сказав Лей Цзюнь.

Раніше у китайських ЗМІ озвучили орієнтовну вартість електромобіля Xiaomi. Через велику кількість опцій і різних систем машина буде дорогою для Китаю, ринок якого наповнений бюджетними електрокарами. У «топовому» варіанті ціна перевищить 300 тисяч юанів (приблизно 42 тисячі доларів).


Источник: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015