Іран та Росія можуть створити спільне виробництво автозапчастин

17:33 01.10.2022
Іран та Росія можуть створити спільне виробництво автозапчастин

Іран зацікавлений у спільному виробництві автомобільних запчастин із Росією, повідомив РІА «Новости» голова ради директорів Асоціації виробництва запчастин Ірану Наджафі Манеш. За його словами, іранці готові до співпраці у кількох напрямках, які дозволять наситити ринки двох країн потрібними товарами. Йдеться як про самі запчастини та двигуни, так і про цілі автомобілі, збирати які Іран та Росія теж можуть спільно.

Манеш позитивно оцінює перспективу створення спільних виробництв автомобільних запчастин. В них могли б брати участь інвестори і банки як із Росії, і з Ірану. Йдеться про виробництво, орієнтоване одразу на ринки двох країн.

Іран міг би експортувати необхідні російському автопрому деталі, а з Росії іранцям привозили потрібні їм - гальма, мотори та інше. В Ірані виробляється понад дві тисячі видів комплектуючих, а в автомобілі використовується до 2,5 тисячі. «Тому ми маємо об'єднати можливості обох країн», - сказав Манеш.

Крім цього, обидві країни працювали з французькою компанією Renault, тому можуть «обмінюватися» деталями для автомобілів бренду, що пішов, додав він.

Про об'єднання зусиль Росії та Ірану в автопромі заходить не вперше. Ідея запустити виробництво спільного автомобіля в Ірані була озвучена на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), проте вона поки що далека від визначеності.


Источник: РІА Новости
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015