Компанія-виробник Volocopte намір надавати послуги міського аеротранспорту

19:16 26.09.2022
Компанія-виробник Volocopte намір надавати послуги міського аеротранспорту

Німецький розробник аеротаксі Volocopter провів успішні випробування свого eVTOL-апарату на аеродромі Понтуаз у передмісті Парижа. Компанія готується запустити електролітаки в експлуатацію у 2024 році.

У процесі тестування була перевірена робота систем air traffic management (ATM) і uncrewed traffic management (UTM), завдяки яким літальні апарати керуються пілотом (у разі ATM), або ж літають на автопілоті (в разі застосування UTM). Також були відпрацьовані різні екстремальні сценарії, наприклад екстреної посадки, поломки, вимушеної зміни маршруту.

В одному зі сценаріїв заплановане місце зльоту/посадки перестало бути недоступним, в іншому - пілот змушений був змінити напрямок польоту, тому що пріоритет віддали іншому літальному апарату, у третьому обіграли випадок раптового закриття аеропорту або вертольотопорту.

Volocopter 2X eVTOL та електролітак іншого виробника літали з використанням UTM на висоті приблизно 30 м, а третій апарат літав набагато вище та використовував ATM. Унаслідок усі три машини продемонстрували інтеграційну сумісність систем ATM та UTM. Це говорить про те, що планування польотів аеротаксі цілком можливе, й у 2024 році компанії зможуть вивести на ринок свої пристрої.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015