CATL розглядає можливість розширення бізнесу з заміни акумуляторів для електромобілів за кордоном

15:16 26.09.2022
CATL розглядає можливість розширення бізнесу з заміни акумуляторів для електромобілів за кордоном

Найбільший у світі виробник акумуляторів для електромобілів CATL оцінює, чи варто розширювати свій бізнес із заміни акумуляторів на міжнародні ринки, повідомив CNBC високопоставлений керівник.

CATL, або Contemporary Amperex Technology Co. Limited, є постачальником таких компаній, як Tesla та Ford.

У січні китайський виробник акумуляторів запустив свій бізнес із заміни акумуляторів під назвою EVOGO у Китаї в 10 містах. Мета - усунути необхідність зупинки електромобілів на зарядних станціях. Натомість водії можуть орендувати акумулятори у CATL і поставити їх у машину, коли інший акумулятор розрядиться. Заміна триває лише кілька хвилин.

Nio, стартап електромобілів у Китаї, також має конкуруючу програму заміни акумуляторів. Компанія планує розширити це до будівництва 1000 станцій заміни батарей за межами Китаю до 2025 року, більшість з яких знаходиться в Європі. Про це повідомив Reuters засновник Nio Цінь Ліхонг.

Лі Сяонін, виконавчий президент із закордонних комерційних додатків у CATL сказав, що компанія також оцінює розширення свого продукту із заміни акумуляторів у Європі.

Якщо CATL розширить свій бізнес за кордоном, це може допомогти іноземним автовиробникам пропонувати клієнтам послуги із заміни акумуляторів без необхідності самостійно будувати дорогу інфраструктуру.

CATL має проблеми, зокрема через зростання вартості сировини, такої як літій, який використовується в її батареях.

Але компанії все ж таки вдалося більш ніж подвоїти прибуток у другому кварталі, оскільки попит на електромобілі продовжує залишатися високим.


Источник: UA-electro
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015