IVECO презентував eDaily і електротягач Nikola Tre

15:28 22.09.2022
IVECO презентував eDaily і електротягач Nikola Tre

На виставці IAA Transportation 2022 в Ганновері компанія IVECO зробила ставку на альтернативні силові установки і цифрові рішення, що підвищують економічність. І тому підтвердженням є оновлений фірмовий логотип, який отримав синій колір з відтінком Energy Blue.

Головною подією стала прем'єра нової, повністю електричної розвізної моделі eDaily, а також електричного магістрального тягача Nikola Tre BEV. Обидві машини вже можна замовити у дилерів.

Модель IVECO eDaily доступна як фургон, машина з бортовою платформою, а також шасі з кабіною. Автомобілі розраховані на повну масу від 3,5 до 7,2 т і комплектуються батареями ємністю 37 кВт.год. Є можливість встановлення електричної коробки відбору потужності до 15 кВт. І тому приклад - представлений на стенді eDaily з автогідропідйомником.

Для оптимального розрахунку запасу ходу пропонується мобільний додаток eDaily Routing, який також дозволяє визначити точний час прибуття в пункт призначення. А додаток IVECO ON Easy Daily c голосовим помічником IVECO Driver PAL дозволяє завжди бути в курсі роботи тих чи інших систем, ємності батарей і найближчої станції зарядки з прокладанням найкоротшого маршруту.

Представлений серійний магістральний тягач Nikola Tre BEV 4х2 може проїхати без підзарядки у складі автопоїзда до 500 км.

Крім того, на виставці можна побачити прототип моделі на водневих паливних елементах - Nikola Tre FCEV 6x2, що має запас ходу до 800 км.

Демонструється й ще один водневий прототип, але вже легкої розвізної моделі - eDaily FCEV, розроблений спільно з компанією Hyundai Motor. Автомобіль вантажопідйомністю 3 т оснащений 90-кілловаттною установкою на паливних елементах від Hyundai, електромотором в 140 кВт і батареями FPT Industries. На заправку воднем необхідно 15 хвилин. Машина під час випробувань дорогами Європи показала реальний запас ходу в 350 км.

На виставці IVECO також презентував нову бізнес-платформу GATE (Green & Advanced Transport Ecosystem), що передбачає послуги з довгострокової оренди екологічно чистих автомобілів з інноваційною формою оплати. Також була анонсована і нова сервісна платформа IVECO Services, яка об'єднає 9 кластерів для надання широкого спектру послуг.

IVECO продовжує вдосконалювати і серійні моделі з ДВЗ. Так, на IAA Transportation 2022 можна ознайомитися з магістральним тягачем IVECO S-Way Fuel Hero. Завдяки новому турбодизелю Cursor 13 потужністю 490 к.с. і пакету смарт-послуг витрату палива вдалося знизити на 4%.

IVECO Bus презентує на виставці міський низькопідлоговий електробус E-Way. Ця 12-метрова модель оснащена батареями ємністю 462 кВт.год і може проїхати без підзарядки до 400 км. У комплектацію входить система камер, що замінюють зовнішні дзеркала.

Окремо хочеться відзначити три автомобілі в спеціальній версії Special Edition, які нагадують про славне минуле. Це магістральний тягач S-Way в конфігурації Turbo Star, а також моделі, оформлені в стилі машин OM 50-х і 60-х рр. Leoncino - вінтажна інтерпретація eDaily, а Tigrotto - стильний пікап на базі Daily 4?4.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015