MAN показав економічний тягач і електричний концепт

19:16 21.09.2022
MAN показав економічний тягач і електричний концепт

На виставці IAA Transportation 2022 компанія MAN Truck & Bus зробила ставку на електротранспорт і цифрові рішення, що підвищують економічність.

Вперше широкій публіці був продемонстрований електричний магістральний тягач eTruck, який дозволяє 40-тонному автопоїзду проїжджати щодня 600 - 800 км, а в перспективі - і всі 1000 км. Поки це прототип, проте перші машини надійдуть на випробування до клієнтів вже в 2024 році.

Також в Ганновері компанія продемонструвала сідловий тягач TGX, який завдяки вдосконаленому двигуну і оптимізованій аеродинаміці дозволяє заощадити до 4% палива на 100 км.

Клієнти також отримали доступ до нових цифрових сервісів MAN Now. Це і спрощена оплата на заправках - SimlePay, дистанційне оновлення картки навігації та функцій предикативного круїз-контролю EfficientCruise, цифрове управління сервісом - MAN Service Care, а також функція онлайн-моніторингу за економічністю автомобіля - MAN Platform.

На стенді також можна ознайомитися з тягачем MAN TGX 18.640 з новим пакетом Individual Lion S, що включає зокрема затемнену передню оптику.

Що ж стосується технологій автономного водіння, то сьогодні MAN працює над двома проектами в цій області. Це ANITA, який передбачає автоматизацію в доставці залізничних контейнерів компанії Deutsche Bahn. І проект ATLAS L4, реалізація якого дозволить машинам MAN наприкінці 2024 року стати першими автономними вантажівками 4-го рівня, що вийшли на німецькі автобани.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015