На скільки подорожчав Volkswagen Golf у Європі?

13:55 16.09.2022
На скільки подорожчав Volkswagen Golf у Європі?

Німецький ресурс ADAC провів дослідження ринку та з'ясував, що нові автомобілі дорожчають набагато сильніше, ніж очікують покупці.

Якщо в 2017 році базовий Volkswagen Golf можна було купити за 20 700 євро, то зараз дилер попросить за найпростішу версію хетчбека щонайменше 29 569 євро. У середньому, за останні п'ять років ціни компактних машин у Європі зросли на 44,3%.

Це сталося з низки причин, зокрема через те, що виробники скорочують випуск бюджетних моделей, прагнучи досягти максимальної маржинальності. Крім того, вони намагаються наситити комплектації просунутими мультимедійними системами та електронними помічниками. Крім того, для всього ж Volkswagen Golf тепер використовується 130-сильний мотор, хоча раніше був доступний двигун потужністю 90 к.с.

Останні кілька років автомобільна промисловість страждала від гострої нестачі мікросхем, а тепер головною проблемою стало різке подорожчання енергоресурсів. Деякі компанії змушені зупиняти виробництво.

У 2017 році середня вартість нового автомобіля на території Німеччини становила 44908 євро, а зараз злетіла до 53525 євро (близько 19%). Як зазначає ADAC, ціни зростатимуть і надалі.

Раніше засновник Tesla і SpaceX найбагатша людина на планеті Ілон Маск зробив черговий прогноз щодо машин із традиційними двигунами внутрішнього згоряння. Він заявив:

«Скоро ми ставитимемося до бензинових автомобілів так само, як сьогодні ставимося до парових двигунів. Залишкова вартість бензинових автомобілів, куплених сьогодні, буде набагато нижчою, ніж ви думаєте».


Источник: ixbt
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015