Львівський студент створив маневрене баггі для ЗСУ

19:23 15.09.2022
Львівський студент створив маневрене баггі для ЗСУ

Українські умільці створюють для наших захисників нестандартні автомобілі, які можуть проїхати у важкодоступних місцях. Свій внесок у загальну перемогу зробив і студент львівського профтехучилища.

Тарас Януш розробив і власноруч зібрав компактний баггі, який отримав назву «Tyrex». Цей саморобний транспортний засіб відрізняється підвищеною маневреністю та прохідністю. Він має величезні колеса, високий кліренс, досить потужний двигун і повний привід, що дозволить швидко переміщатися по передовій.

Баггі вже пройшов тестування і незабаром вирушив на фронт. За словами Тараса, він працює над створенням чотиримісної версії моделі, яка оснащуватиметься дизельним мотором. Вона зможе пересуватися навіть гористою місцевістю.

«Справжній українець - на своєму місці докладає максимум зусиль, щоби наблизити нашу перемогу. Дякую! Додам, що цей та інші подібні проекти реалізовуватимуться на базі львівських профтехів у рамках меморандуму про співпрацю між Департаментом освіти та науки Львівської ОДА, департаментом гуманітарної політики ЛМР та ГО «Пекельні кажани». Тому наша талановита молодь і надалі працюватиме над розробками, які полегшать будні ЗСУ», - розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015