Глава АвтоВАЗу назвав вартість електричного Lada Largus

19:19 10.09.2022
Глава АвтоВАЗу назвав вартість електричного Lada Largus

Електрична версія Lada Largus стане на конвеєр менш ніж через три роки, повідомив ТАРС голова АвтоВАЗу Максим Соколов у кулуарах Східного економічного форуму (ВЕФ). Він також озвучив приблизну вартість «зеленої» версії Largus: вона виявиться на 20-30 відсотків вищою за ціну автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння. Таким чином, якби e-Largus надійшов у продаж сьогодні, його ціна стартувала б із 1,56-1,7 мільйона рублів (приблизно 25 - 27 тис. доларів).

За словами Соколова, перші екземпляри Lada Largus з електричною установкою АвтоВАЗ виготовлять на рубежі 2022 та 2023 років, а дослідна партія з'явиться у 2023-му. Термін запуску моделі в серію він не назвав, зазначивши, що рішення ухвалюватиметься з огляду на ситуацію на авторинку.

В основу e-Largus ляже стандартний універсал, який отримає електромотор та тягову батарею, розміщену частково під капотом, частково під заднім диваном. Модель випустять у вантажній та пасажирській версіях з акумуляторами різної ємності, здатними забезпечити до 400 кілометрів без підзарядки. Пасажирські e-Largus запропонують у п'яти- та семимісних конфігураціях, а вантажна модель зможе перевозити до 800 кілограмів вантажу.


Источник: ТАРС
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015