Виявлено Toyota Corolla 1969 року в ідеальному стані та з цікавою історією

18:50 10.09.2022
Виявлено Toyota Corolla 1969 року в ідеальному стані та з цікавою історією

У музеї Toyota незабаром з'явиться новий експонат - непомітна на вигляд Corolla найпершого покоління. Седан випущений у 1969 році, але має вигляд нового. Про це повідомляє NHK.

Усі 53 роки в цієї Toyota Corolla був один-єдиний власник Сего Асада. Це не капсула часу, і автомобіль постійно експлуатували донедавна - його пробіг становить 563 тис. км.

При цьому на одометрі авто - 63 тис. км. пробігу. Справа в тому, що він може показувати лише п'ятизначні числа (до 99 999 км) і вже п'ять разів обнулявся.

Незважаючи на солідний пробіг, авто чудово збереглося, адже Сего Асада дбав про нього та регулярно обслуговував. Він міняв мастило раз на 3000 км і за можливості використовував лише оригінальні деталі (хоча останнім часом із запчастинами виникають проблеми). У власника зберігаються три товсті сервісні книги з чеками й актами виконаних робіт.

Для власника з Toyota Corolla пов'язане все життя. Завдяки авто він познайомився зі своєю майбутньою дружиною, на ньому забирав дочку з пологового будинку. Машина навіть зіграла в документальному фільмі про гучне пограбування 1968 року.

 

Сего Асада багато подорожував на Toyota Corolla Японією, а також брав участь у шоу ретро-авто й благодійних заходах. Японець вважає, що машина принесла йому щастя, і хоча сумно розлучатися з нею, він хоче поділитися цим щастям із іншими людьми. Саме тому Асада погодився віддати Toyota Corolla в музей.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015