Mercedes-Benz створять спільне підприємство з Rivian

18:26 09.09.2022
Mercedes-Benz створять спільне підприємство з Rivian

В Європі з'явиться нове підприємство, яке спеціалізується на виробництві електричних фургонів. Воно буде створено компаніями Mercedes-Benz та Rivian. Відповідний меморандум уже підписано.

У рамках цього проекту компанії збудують абсолютно новий виробничий об'єкт, який працюватиме виключно на електриці. На ньому випускатимуть електромобілі як для Mercedes, так і для Rivian. Спочатку мають намір поставити на конвеєр два фургони.

Один із фургонів буде заснований на VAN.EA (електрична архітектура Mercedes), а другий - на платформі Rivian Light Van. Зазначається, що виробничі лінії будуть оптимізовані таким чином, що обидва продукти можна буде випускати одночасно. Згодом до них приєднаються й інші моделі.

«З 2025 року всі фургони, що базуються на нашій новій архітектурі VAN.EA, будуть тільки електричними. Я радий, що в рамках цієї трансформації ми поєднуємо зусилля з Rivian - дуже динамічним партнером із сильними технологічними позиціями. Нове підприємство дозволить швидко збільшити виробництво електричних фургонів, щоб допомогти світу перейти на чистіший транспорт», - заявив глава Mercedes-Benz Vans Матіас Гейзен.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015