DAF починає поставки повністю електричних DAF LF Electric

19:35 08.09.2022
DAF починає поставки повністю електричних DAF LF Electric

Компанія DAF Trucks розпочала поставки вантажівок DAF LF Electric з нульовим викидом для використання в міських районах. Перший DAF LF Electric придбає голландський постачальник логістичних послуг Nabuurs, який використовуватиме вантажівку для постачання закладів пивоварної компанії AB InBev у Гронінгені.

У 2018 році DAF став першим європейським виробником вантажівок, який представив на ринку повністю електричну вантажівку: DAF CF Electric. CF Electric має повністю електричний запас ходу близько 200 кілометрів. Ефективне планування та інтелектуальне заряджання акумуляторів дозволяють клієнтам долати їхні вантажівки до 500 повністю електричних кілометрів на день.

DAF LF Electric для розподільного транспорту

У той час як DAF CF Electric більшою мірою призначений для регіональних поставок супермаркетів і послуг зі збору сміття, LF Electric більше підходить для легких завдань з розподілу завдяки своїм компактним розмірам. LF Electric доступний у вигляді 19-тонної жорсткої рами (колісна база 5,30 або 5,85 метра) з допустимим навантаженням 11 700 кілограмів.

Зарядка один раз на день

Вантажівка з нульовим рівнем викидів має електродвигун потужністю 260 кВт (пікова потужність 370 кВт), який живиться від кобальтової та безмагнієвої літієво-залізофосфатної (LFP) батареї ємністю 282 кВт-год (252 кВт-год ефективної). Це дає LF Electric запас ходу до 280 кілометрів, що більш ніж достатньо, щоб обслуговувати щоденні маршрути, які зазвичай використовуються для транспортування всередині міста.

Повільна і швидка зарядка

Однією з особливостей DAF LF Electric є комбінована система зарядки. За допомогою повільної зарядки (400 В змінного струму, 22 кВт, 3 фази) акумулятор можна зарядити від 20% до 80% за 6,5 годин. Повна зарядка (від 0% до 100%) займає 12 годин. Також можлива швидка зарядка (650 В постійного струму, 150 кВт). Акумулятор можна зарядити з 20% до 80% всього за 60 хвилин або за 2 години при повній зарядці з нуля.

Той факт, що LF Electric можна заряджати як швидко, так і повільно, є головним плюсом для Nabuurs, каже Губертус. «Це означає, що нам не потрібно негайно інвестувати в дорогі зарядні пристрої постійного струму. Транспортний засіб можна підключити до звичайного зарядного пристрою на 22 кВт/год наприкінці дня, і він буде готовий до використання наступного ранку».

Отримати досвід

Придбання LF Electric служить двом цілям для Nabuurs, говорить Дольф Губертус, менеджер автопарку постачальника логістичних послуг.

«Міська рада Гронінгена прагне прискорити процес досягнення міської логістики з нульовим рівнем викидів. DAF LF Electric відповідає цим амбіціям. У той же час, як компанія, ми також хочемо отримати досвід роботи з електричними вантажівками; як це вплине, наприклад, на наше планування?»

Перші вантажівки LF Electric, які будуть поставлені, використовуватимуться Nabuurs для постачання закладів гостинності в Гронінгені для пивоварної компанії AB InBev, яка хоче зменшити викиди CO2 у своєму ланцюзі поставок за допомогою LF Electric.

Ральф Кокс, менеджер з логістики AB InBev: «Наше прагнення полягає в тому, щоб до 2040 року в усьому світі досягти чистого нуля. Скорочення викидів CO2 є важливим фактором у транспортному секторі. Зараз Bud вариться з використанням 100-відсоткової відновлюваної електроенергії та постачається на повністю електричній основі в заклади гостинності в місті Гронінген».


Источник: Auto-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015