Mercedes-Benz eSprinter отримав чотири інноваційні рішення

15:42 06.09.2022
Mercedes-Benz eSprinter отримав чотири інноваційні рішення

Електричні фургони так званої «останньої милі» стають все досконалішими і тому приклад - Mercedes-Benz Sustaineer. Це «розвізна» модель eSprinter з чотирма інноваційними рішеннями, які підвищують безпеку та комфорт водіння, знижують експлуатаційні витрати й шкідливий вплив на навколишнє середовище. Машину презентують 6 - 7 вересня в Берліні, в рамках саміту Shift Mobility and the Future Mobility.

Зазначимо, що платформу Sustaineer компанія Mercedes-Benz Vans презентувала ще в 2021 році. На доопрацьовану її версію з попередниці зокрема перейшли сонячні панелі на даху, активне використання перероблених матеріалів, а також фільтри тонкої очистки в передньому модулі та під днищем.

Останні, розроблені з компанією Mann + Hummel, дозволяють затримувати частинки розміром до 10 мікрон. У підсумку в кабіну водія потрапляє до 50% менше твердих частинок (30% на стоянці й 15% в русі).

Що ж стосується найсвіжіших рішень, то, насамперед, це нагрівальні елементи ближнього радіусу дії. На відміну від традиційної системи обігріву вони дозволяє точково подавати тепло безпосередньо на водія, що економить електроенергію та не так швидко вихолоджує салон при частій посадці-висадці. Елементи являють собою срібно-вуглецеве покриття, надруковане на нетканих матеріалах. Це можуть бути рульове колесо та кожух рульової колонки, ремені безпеки, оббивка крісла і внутрішні панелі дверей.

Друге нововведення - мобілізаційне крісло водія, що підвищує його роботоспроможність. У спинці та подушці спеціальні повітряні камери, поперемінно надуваючись, імітують ходьбу та нахили тулуба. Такий масаж зменшує ригідність м’язів спини, що позитивно позначається на самопочутті при тривалому сидінні за кермом.

Ще одна інновація - це мобільний додаток Drining Coaching App, який аналізує багато параметрів у процесі їзди - частоту розгонів-гальмувань, величину завантаження фургона та топографію місцевості. Все це дозволяє оптимізувати витрату палива як конкретного ТЗ, попередньо персоналізувавши налаштування, так й автопарку в цілому. Додаток розроблено фахівцями WITTE: digital - підрозділу WITTE Automotive GmbH і сьогодні проходить посилені випробування.

І нарешті четверте ноу-хау фургона Mercedes-Benz Sustaineer - це поліпшена аеродинаміка. Так, його днище має обшивку по всій довжині, виготовлену з поліпропілену та біопластику. Крім того, на швидкостях від 60 км/год і вище закриваються спеціальні жалюзі в решітці радіатора та повітрозабірниках переднього бампера.

Всі перераховані вище рішення розроблені з урахуванням їх впровадження на серійних фургонах Mercedes-Benz вже в найближчому майбутньому. Зазначимо, що до кінця десятиліття всі легкі комерційні автомобілі Mercedes-Benz повинні перейти на електротягу, звичайно на тих ринках, де це можливо. А до 2039 року СО2-нейтральною має стати весь технологічний ланцюжок - від розробки й виробництва фургонів до їх поставок споживачеві. До речі, Mercedes-Benz Vans зобов'язав всі свої підприємства по всьому світу перейти на відновлювані джерела енергії вже до кінця 2022 року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015