У Запорізькій області змінено порядок виїзду на окуповані території

18:35 05.09.2022
У Запорізькій області змінено порядок виїзду на окуповані території

Мінреінтеграції України змінило порядок виїзду на тимчасово окуповані території. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Режим виїзду та вивозу вантажів. Виїзд на окуповану територію і переміщення вантажів здійснюється у складі колон через КПП у Степногірську. Для цього потрібна перепустка комендатури. Цей документ дійсний тільки в межах Василівського району.

Гуманітарна допомога. Для перевезення гуманітарних вантажів на окуповану територію потрібна довідка від голови територіальної громади.

Огляд транспорту. У пункті пропуску комендатури військовослужбовці та правоохоронці мають право проводити огляд осіб, речей, транспортних засобів, багажу та вантажів.

Формування колон. Колону для виїзду на окуповані території формують щодня на майданчику в Запоріжжі (Оріхівське шосе, 36) з 07:00 до 17:00 год.

Супровід колон. Колони авто з території комендатури до Степногірська супроводжує Нацполіція. На маршруті не роблять зупинок.

Кому надається перевага. Перевага на включення до колони насамперед надається евакуаційному транспорту та вантажівкам із гуманітарною допомогою. Для включення до неї того чи іншого транспорту потрібне окреме рішення комендатури.

Кому заборонено виїзд на окуповану територію через Василівську комендатуру:

У міністерстві нагадують, що на території Василівської територіальної громади, Запорізької області, створено військову комендатуру. Саме комендатура впорядковує виїзд на тимчасово окуповані території України та забезпечує безпеку громадянам, які перетинають лінію розмежування.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015