Ілон Маск розповів, коли Tesla перетвориться на робомобіль

14:43 05.09.2022
Ілон Маск розповів, коли Tesla перетвориться на робомобіль

Tesla продовжує активно розвиватися і глава компанії Ілон Маск повідомив, що до кінця 2022 року має бути реалізована важлива ціль, на яку кинуто усі сили. Мова йде про те, що електромобілі Tesla отримають підтримку "повного автопілота" до кінця цього року.

Маск, як і раніше, упевнений, що його інженери близькі до створення повноцінного робомобіля і до готовності необхідного програмного забезпечення залишаються лічені місяці.

«Дві технології, на яких я зосереджений, і які я намагаюся в ідеалі завершити до кінця року, - це вивести наш Starship на орбіту, а потім зробити так, щоб автомобілями Tesla повністю керував автопілот. Значне поширення безпілотних автомобілів, принаймні у США, вже відбувається, а в Європі поки що все залежить від схвалення регулюючих органів», - розповів Маск під час виступу на енергетичній конференції в Норвегії.

Зараз автопілот Tesla - Full Self-Driving - продається як окрема послуга вартістю 15 тисяч доларів і працює як просунута система допомоги водієві. Технологія дозволяє автоматично змінювати смугу руху, виїжджати на автостради та з'їжджати з них, розпізнавати знаки дорожнього руху та світлофори, а також паркуватись. При цьому програмне забезпечення досі перебуває в режимі бета-тестування. Компанія поступово розширює функціонал, знижуючи вимоги до зосередженості водія на дорозі.

Заява Маска про систему Full Self-Driving з'явилися на тлі серії тривожних для компанії новин про автопілот Tesla. В останні місяці технологіями компанії зацікавилися американські регулятори - на думку деяких законодавців, розробник надто обнадіює своїх клієнтів, через що ті розслабляються за кермом і потрапляють в аварії. Сама Tesla, звісно ж, стверджує протилежне. За даними компанії, платформа Full Self-Driving вже запобігає по 40 ДТП на день лише у США.

Говорячи про автопілот, Маск також додав, що бути під наглядом регуляторів різних країн це нормально. Tesla працює з організаціями, що сертифікують автопілот, як у США, так і в Європі. Якщо компанія діятиме за графіком, придбати та активувати повністю безпілотний режим в електромобілі Tesla можна буде вже до Різдва, упевнений підприємець.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015