Tesla звинуватили у продажу свідомо дефектних автомобілів

13:11 02.09.2022
Tesla звинуватили у продажу свідомо дефектних автомобілів

Один із власників седана Tesla Model 3 - Хосе Альвареса Толедо із Сан-Франциско - подав позов до окружного суду Північної Каліфорнії. У ньому йдеться про те, що дефект системи автопілота Tesla може призвести до раптового гальмування автомобіля та, як результат, до зіткнення.

Юридична фірма Bursor&Fisher, яка представляє інтереси позивача, вимагає відшкодування збитків у розмірі 5 мільйонів доларів. За інформацією TechCrunch, у скарзі Альварес Толедо написав, що з моменту купівлі в січні 2021 року його новий седан Tesla Model 3 двічі «раптово вмикав гальма і знижував швидкість приблизно вдвічі».

У скарзі йдеться про те, що «фантомне гальмування» має покривати заводська гарантія виробника. Вона передбачає технічне обслуговування та ремонт протягом чотирьох років або 50 000 миль (80 467 км) пробігу.

У позові стверджується, що Tesla знала про дефект, «з передвиробничих випробувань, скарг споживачів, даних про гарантію, замовлень на ремонт у дилерських центрах та розслідувань NHTSA», але не відкликала автомобілі. Ба більше, позивач заявляє, що йому відмовили у гарантійному ремонті.

На думку Толедо, його позов набуде статусу колективного. Його звернення до суду лише одне з кількох, поданих проти Tesla цього літа. Загалом у період із травня 2021 року до лютого 2022 року Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) США отримала 354 скарги на несподіване спрацьовування гальм у автомобілях Tesla Model 3 та Model Y 2021 та 2022 років.

У серпні NHTSA у рамках розслідування щодо 830 000 електромобілів Tesla з автопілотом запросила у виробника інформацію про технології безпеки. Нагадаємо, що всі електромобілі марки оснащені вдосконаленою системою Autopilot, яка може автоматично керувати, прискорюватись та гальмувати під наглядом водія.

«Проблема в тому, що Tesla поспішає вивести ці функції на ринок, коли технологія ще не готова й небезпечна», - йдеться у скарзі.

Як заявив генеральний директор Tesla Ілон Маск на конференції Offshore Northern Shore 2022 року у Норвегії, до кінця року Tesla Full Self-Driving (FSD) може з’явитися у всіх автомобілях марки у США. Свій удосконалений автопілот компанія планує надавати за 15 тисяч доларів.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015