Заміна батареї Polestar у Китаї коштує дорожче за саму машину

18:21 31.08.2022
Заміна батареї Polestar у Китаї коштує дорожче за саму машину

Тягова батарея - найдорожча частина електромобіля. А іноді за свіжий акумулятор просять більше за ціну самої машини. Так, наприклад, сталося в Китаї з власником електромобіля бренду Polestar, який є власністю Volvo.

Акумулятор Polestar 2 постраждав у аварії, і власнику повідомили, що використовувати його надалі небезпечно. Тоді він віддав свій електромобіль у сервісний центр, де йому й озвучили суму, що в півтора раза перевищує вартість самого ліфтбека. Polestar 2 виробляють у Китаї та продають за ціною від 298 тисяч юанів (понад 43 000 доларів США).

Тамтешні ЗМІ звернулися до представників Polestar, щоб підтвердити чи спростувати надхмарний цінник. У компанії офіційно заявили, що вартість нового акумулятора для моделі складає 400 тисяч юанів (58 000 доларів США). У інших виробників у КНР ціни помітно гуманніші: Xpeng пропонує батарею за для седана P7 за 110 тисяч юанів (16 000 доларів), а Li Auto замінить акумулятор на Li ONE за 70 тисяч юанів (10 000 доларів).

З 2021 року Polestar відстежує походження кобальту для виробництва акумуляторів, а з квітня стежить і за постачанням слюди. Крім цього, метал для піддона батареї замовляють лише у заводів, які використовують відновлювані джерела енергії - можливо, саме така вибірковість відіграла не останню роль у ціноутворенні.


Источник: InsideEVs
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015