ZF покаже нові технології для вантажівок з автономним управлінням

15:11 31.08.2022
ZF покаже нові технології для вантажівок з автономним управлінням

Підрозділ ZF з комерційних автомобілів (CVS) представить на виставці IAA Transportation 2022 свій новітній спектр технологій у сфері безпілотних транспортних засобів. Це інноваційне рішення ZF для автоматизованого управління шасі нового покоління Autonomous Driving Open Platform Technology (ADOPT). Удосконалена платформа об'єднує програмне забезпечення віртуального водія автономних транспортних засобів з його виконавчими системами, використовуючи стандартизовані інтерфейси, розроблені відповідно до автомобільних стандартів.

Надаючи можливості автономного водіння, ADOPT переводить інструкції з кермування в безпечні команди управління рухом автомобіля. Це включає автоматизовані перевезення між хабами на автомагістралях за допомогою ADOPT 3.0 і, для повністю інтегрованої автоматизації терміналів, ADOPT 2.0 від ZF в поєднанні з новим рішенням SCALAR для оркестрації парку.

Інтелектуальний інтерфейс керування ZF ADOPT наступного покоління є важливим кроком. ZF продемонстрував високошвидкісне автономне водіння 4-го рівня на спеціальному автомобілі, оснащеному коробкою передач ZF і системою пневматичної підвіски з електронним управлінням OptiRide. Також системою EBS третього покоління, що взаємодіє з програмним забезпеченням управління шасі ADOPT 3.0 для швидкостей до 80 км/год. Ця комбінація показала високу стійкість автопоїзда навіть на мокрій дорозі та покриттях з різним коефіцієнтом зчеплення.

ZF також продемонструвала повністю готове рішення для автоматизації вантажних терміналів з використанням безпілотного тягача для переміщення напівпричепів. Оснащений кермовим управлінням ZF ReAX, OptiRide ECAS, EBS третього покоління, відмовостійкою гальмівною системою та відмовостійким стояночним гальмом, він виконував повністю автоматизовані маневри на терміналі, такі як парковка та зчеплення. Автозчеплення відбувається на 50% швидше, що допомагає підвищити продуктивність, а також допомагає менш досвідченим водіям.

Транспортний засіб керувався в комбінації нового програмного забезпечення ZF ADOPT 2.0 для швидкостей до 20 км/год, що взаємодіє з програмним забезпеченням Embotech для планування і сприйняття шляху. Ця демонстрація також показала, як ZF може використовувати свою технологію оркестрації SCALAR для автоматизації планування, маршрутизації та диспетчеризації транспортних засобів на вантажних терміналах.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015