Tesla вимагає видалити відео, на якому електрокар збиває манекени дітей

15:53 30.08.2022
Tesla вимагає видалити відео, на якому електрокар збиває манекени дітей

Tesla вимагає видалити відео, на якому Model 3 з увімкненим автопілотом Full Self-Driving (FSD) наїжджає на манекени, що імітують дітей. Юристи автогіганта заявили, що автор відео Ден О'Дауд та його спільники «зневажливо ставляться до комерційних інтересів Tesla і поширюють наклепницьку інформацію серед громадськості», пише Autoblog. На кадрах Tesla тричі збила нерухомі манекени у світлі дня.

Проект Дена О'Дауда під назвою Dawn Project опублікував провальний відео-експеримент із Tesla та манекенами у серпні. Електрокар використовував останню бета-версію автономної системи Tesla Full Self-Driving (FSD), випущену у червні 2022 року. За результатами тесту О'Дауд назвав FSD смертельною загрозою та закликав до заборони на її використання.

Ролик викликав широкий резонанс: критики Тесла підтримали О'Дауда, а деякі шанувальники електромобілів почали ставити експерименти з власними дітьми у спробі довести безпеку автопілота. У самій Tesla відео обізвали «наклепницьким» і «що вводить в оману», а також звинуватили Dawn Project у ймовірному шахрайстві та спотворенні можливостей фірмової технології.

FSD працює справно і «дійсно розпізнає пішоходів, включаючи дітей, і при правильному використанні запобігає або пом'якшує зіткнення», заявили в компанії. Представники Tesla також нагадали, що бета-версією користується обмежена кількість водіїв (за останніми даними, близько 100 тисяч).


Источник: Autoblog
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015