«Спортивний» Toyota Yaris Cross GR Sport дістався Європи

14:21 30.08.2022
«Спортивний» Toyota Yaris Cross GR Sport дістався Європи

Компанія Toyota представила нову версію субкомпактного кросовера Yaris Cross для європейського ринку. Йдеться про виконання GR Sport, яке вже деякий час продається у Японії.

Toyota Yaris Cross має хороший попит у Європі. За першу половину 2022 року тут продали 77 тисяч кросоверів, тобто на модель припало 48% загального обсягу продажів всього сімейства Yaris. І з появою «спортивної» версії GR Sport ця цифра може збільшитися.

Toyota Yaris Cross GR Sport запропонують з бензиновою «турботрійкою» 1.5 (термічний ККД - 40%), яка разом з електромотором та варіатором e-CVT забезпечує далеко не спортивну віддачу у 116 к.с. Розгін до 100 км/год займає 11,2 секунди, «максималка» дорівнює 170 км/год. При цьому у Yaris Cross GR Sport переналаштована підвіска, перекалібровано підсилювач керма, а до кузова приварені додаткові поперечки, що має позитивно позначитися на керованості.

Візуально Yaris Cross GR Sport вирізняється заднім дифузором і сіткою в передку з логотипом GR. Колеса - 18-дюймові. Фірмовий колір спецверсії отримав назву Dynamic Grey, його можна поєднувати з глянцевим чорним дахом та стійками.

Усередині встановлені спортивні крісла з сірою оббивкою та червоним простроченням, а за доплату доступні крісла GR Sport з обробкою штучною замшею Ultrasuede. Емблеми GR розсипані у всьому салоні. Вони є на підголівниках, кнопці запуску двигуна та кермі. Вставки кольору Gunmetal Silver у дверях та на панелі приладів - теж специфіка виконання GR Sport. У стандартне оснащення кросовера, окрім іншого, входять двозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь та набір електронних помічників Toyota T-Mate (адаптивне дальнє світло, контроль смуги руху, стеження за мертвими зонами тощо).


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015