Toyota та Suzuki випустять недорогий електричний кросовер

20:19 29.08.2022
Toyota та Suzuki випустять недорогий електричний кросовер

Suzuki Motor випустить на ринок Індії нову модель, створену спільно з Toyota Motor. Як повідомляє Nikkei Asia, йдеться про компактний електромобіль на базі нової платформи - спільної розробки японських компаній. Крім цього про майбутню новинку майже нічого невідомо. Але наголошується, що за її допомогою Suzuki та Toyota мають намір потіснити на індійському ринку місцеву Tata Motors, що натякає на скромний цінник.

За даними інсайдерів, електричний компакт-крос від Toyota та Suzuki вийде на індійський ринок у 2025 році. Він має скласти конкуренцію Tata Motors, яка також робить ставку на «зелену» мобільність: нещодавно компанія викупила у Ford завод у місті Сананд у штаті Гуджарат. Американський гігант залишив Індію ще 2021 року, хоча раніше також планував налагодити на місцевому заводі виробництво електромобілів.

Suzuki ж вкладе у виробництво «батарейних» машин на території країни близько 150 мільярдів ієн або 1,25 мільярда доларів. Акумуляторний завод Suzuki розташується по сусідству з новими потужностями Tata в Гуджараті, де японці вже мають майданчик з випуску автомобілів з бензиновими ДВС.

Плани виробників співпадають з поглядами влади на майбутнє авторинку: через забруднення повітря до 2030 року Індія хоче збільшити частку електрокарів до 30 відсотків всього обсягу реалізованих машин.


Источник: Nikkei Asia
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015