Rimac може випустити гіперкар, який розженеться до 96 км/год менш ніж за секунду

20:20 28.08.2022
Rimac може випустити гіперкар, який розженеться до 96 км/год менш ніж за секунду

Хорватський виробник Rimac Automobili припускає появу гіперкара, якому для розгону з місця до 60 миль на годину (96 кілометрів) знадобиться менше однієї секунди. Таким амбітним баченням поділився з The Drive головний програмний інженер Rimac Матій Реніч на автомобільному тижні, що проходить у Монтереї. Для порівняння, топова Tesla Model S Plaid досягає такої швидкості за 1,99 секунд, а найшвидша модель Rimac Nevera - за 1,85 секунд.

Матій Реніч розглядає подолання планки в одну секунду цілком можливим у майбутньому. Але наскільки віддаленим воно буде, поки не зрозуміло.

Він також зазначив, що динаміка - далеко не головне в автомобілях Rimac, хоча в компанії пишаються досягнутими цифрами. Трюк з ультрашвидким розгоном до 100 кілометрів на годину вражає, але не менш значущий комфорт та зручність при керуванні автомобілем.

«Автомобіль - це дуже складний пристрій, що демонструє, на що здатні технології майбутнього», - сказав інженер.

На початку серпня Rimac передав покупцеві перший екземпляр 1914-сильного електрокара Nevera, який розганяється з місця до 96 кілометрів на годину всього за 1,85 секунди, а до сотні - за 1,97 секунди. Його власником став екс-чемпіон Формули-1 Ніко Росберг.

Раніше майже таку ж амбітну обіцянку зробив глава Tesla Ілон Маск, анонсувавши Roadster другого покоління. Його найпотужніша модифікація, якій дістануться мініатюрні реактивні двигуни, має досягати швидкості 100 кілометрів на годину лише за 1,1 секунди. Проте заява була зроблена у травні 2021 року, а дата появи нового Roadster досі не озвучена.


Источник: The Drive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015