Британських власників електромобілів чекають тяжкі часи

13:56 28.08.2022
Британських власників електромобілів чекають тяжкі часи

Британська автомобільна група RAC попередила, що власники електромобілів сильно постраждають від різкого зростання цін на енергоносії.

Ofgem, британський регулятор у сфері енергетики, оголосив 26 серпня, що граничні ціни на електроенергію для приблизно 24 мільйонів домогосподарств в Англії, Шотландії та Уельсі зростуть на 80,06% з 1 жовтня, внаслідок чого річний рахунок середнього домогосподарства зросте з 1971 фунта до 3549 фунтів стерлінгів (4200 доларів).

За словами RAC, відповідно до нового ліміту вартість повної зарядки в домашніх умовах для EV з батареєю місткістю 64 кіловат-години становитиме 33,80 фунта стерлінгів (39,86 долара). Це порівняно з 18,37 фунта за нинішнього ліміту та 13,69 фунта за ліміту цін минулої зими.

Представник RAC Род Денніс сказав: «Вплив підвищення граничних цін на електроенергію, безумовно, відчують водії, які заряджають електромобілі вдома. З 1 жовтня повна зарядка типового сімейного електричного позашляховика обійдеться на 84 відсотки дорожче, ніж за чинного ліміту».

Однак, за його словами, вартість зарядки електромобіля в домашніх умовах все ще «вигідна» порівняно з оплатою бензину або дизельного палива.

Денніс сказав, що водії EV, яким доводиться заряджатися далеко від будинку, постраждають ще більше.

«Ми також знаємо, що оператори громадських пунктів зарядки не мають іншого вибору, окрім як підвищити свої ціни, щоб компенсувати гуртові витрати, що зростають, з якими вони стикаються, що сильно вдарить по водіях, які не мають іншого вибору, окрім як заряджатися поза домом», - сказав він.

В Ofgem заявили, що підвищення цін відображає «тривале зростання світових гуртових цін на газ», яке почалося у зв'язку зі збільшенням попиту після пандемії COVID-19 і посилилося після вторгнення Росії в Україну.


Источник: The Epoch Times
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015