Польський бізнес просить свій уряд змінити процедуру поновлення віз для водіїв з України

20:32 26.08.2022
Польський бізнес просить свій уряд змінити процедуру поновлення віз для водіїв з України

Представники польського транспортного бізнесу звернулися до Міністерства закордонних справ Польщі зі спеціальним листом, у якому просять вирішити проблему з візами для водіїв-українців, щоб вони могли далі працювати перевізниками для польських компаній.

Перевізники просять спростити процедуру - щоб водії-українці могли подавати заявки до польського МЗС, не звертаючись до консульств в Україні.

Проблема пов'язана з тим, що у багатьох водіїв рано чи пізно сплине термін дій віз та посвідок на проживання, а у зв'язку з війною українські водії у Польщі технічно не можуть пройти процедуру поновлення документів для роботи у стандартний спосіб.

В асоціації перевізників заявляють, що від вирішення проблеми залежить майбутнє їхнього бізнесу.

Ян Залубський, власник однієї з компаній-підписантів, розповідає, що у нього працевлаштовані 500 водіїв, і більше половини з них - українці.

«Якщо вони не отримають візи, ми не виконаємо контракти. У нас є клієнти, є замовлення, але бракує головного - водіїв. Мова не тільки про візи, а й дозволи на роботу, визнання водійських посвідчень. Є організації, у яких працюють ще більше українців, і їм зараз ще важче», - коментує він.

Раніше в червні асоціація заявляла, що до кінця року завершиться дія документів майже 100 тисяч українських водіїв, які працюють на польські компанії.


Источник: Європейська правда
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015