У вересні Tesla може підняти ціни на електромобілі

12:39 26.08.2022
У вересні Tesla може підняти ціни на електромобілі

У поточному році рідкісний місяць обходився без підвищення цін на електромобілі Tesla, хоча глава компанії Ілон Маск не втомлювався повторювати, що так компанія закладає певний запас на майбутнє подорожчання матеріалів, і якщо їхня вартість стабілізується , то і ціни на електромобілі можуть бути знижені. Поки що неофіційні джерела стверджують, що у вересні ціни на Tesla зростуть ще на одну чи дві тисячі доларів США.

Про це повідомляє сайт DigiTimes, одночасно пояснюючи, що Tesla активно нарощує обсяги виробництва електромобілів не тільки в Шанхаї, а й у Техасі, а також у Берліні. Не особливо заважають цьому й нові проблеми з електропостачанням у китайській провінції Сичуань, де працюють багато постачальників автомобільних компонентів. Щодо поставок напівпровідникових чипів у Tesla за час кризи з'явилося досить альтернативних джерел, тому вона гнучко маневрує в мінливих умовах і продовжує розширення виробництва. На підприємстві, що нещодавно відкрилося, в Техасі рівень завантаження обладнання вже досяг солідних 70%.

Втім, витрати на купівлю автокомпонентів, що виросли, все одно змусять Tesla задуматися про підвищення цін на свої електромобілі вже у вересні на $1000 або $2000, як пояснюють тайванські джерела. До добрих для всього автомобільного ринку новин слід віднести готовність контрактних виробників чипів переорієнтувати на їх випуск частину ліній, які були задіяні у виготовленні чипів для сегмента споживчої електроніки, який зараз переживає спад попиту.

Цього тижня стало відомо, що на вторинному ринку електромобілів ціни за минулі 12 місяців зросли в середньому в півтора рази, саме за продукцією Tesla вони в середньому збільшилися на 19,2%, причому флагманські седани зросли в ціні на 27,5%. Частина цих проблем породжена різким зростанням попиту на електромобілі, але й на ринку мінералів для виробництва тягових акумуляторів не все гаразд, тому собівартість неминуче зростає.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015