Напівпровідники нового покоління дозволять підняти запас ходу електромобілів на 10%

12:29 25.08.2022
Напівпровідники нового покоління дозволять підняти запас ходу електромобілів на 10%

Традиційно основна частина інноваційної діяльності у сфері електротранспорту спрямована на збільшення щільності зберігання заряду в акумуляторах, оскільки вони залишаються найдорожчою та найважчою частиною електромобілів. У цьому деякі розробники готові запропонувати напівпровідникові компоненти, які за рахунок зниження втрат під час передачі електроенергії готові забезпечити збільшення запасу ходу на 10% за інших рівних умов.

Як пояснює Nikkei Asian Review, подібні цілі ставить перед собою заснований вихідцями з Університету Кіото японський стартап Flosfia. Молода компанія розробляє технологію виробництва силової електроніки з використанням оксиду галію, яка при впровадженні силових установок електромобілів дозволить їм проїжджати на одному заряді на 10% більшу відстань. Втрати під час передачі електроенергії новий вид напівпровідників дозволяє знизити на 70% проти існуючих рішень.

Вже до літа наступного року компанія Folsfia сподівається налагодити щомісячний випуск сотень тисяч виробів на основі оксиду галію, їх одержувачами стануть виробники автомобільних компонентів типу японської Denso. Передбачається, що масовий випуск таких компонентів налагодять японські підрядники, до кінця десятиліття торговельний оборот на цьому напрямі має зрости до $732 млн. Японський розробник прагне випередити американських та європейських конкурентів, які також прагнуть вийти на ринок силової електроніки з рішеннями нового покоління, оптимізованими для використання у електромобілях. Приблизно п’яту частину світового ринку силової електроніки контролюють існуючі японські компанії типу Mitsubishi Electric, Toshiba та Fuji Electric. Молоді гравці Flosfia сподіваються закріпитися на ньому за допомогою цільових державних субсидій.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015