Преміальні марки обігнали масові по задоволеності власників

20:48 23.08.2022
Преміальні марки обігнали масові по задоволеності власників

Власники автомобілів преміум-сегменту задоволені своїм транспортом більше ніж покупці масових машин. Такий результат показало дослідження American Customer Satisfaction Index (ACSI), проведене в США з червня 2021 по червень 2022, в рамках якого опитали 4708 автомобілістів. Індекс задоволеності дорогими машинами зріс на 2,6 відсотка до 80 балів, тоді як показник мас-сегменту (77) залишився незмінним.

Серед масових марок перше місце дісталося Subaru, індекс ACSI якої скоротився на один відсоток - до 80 балів. Відразу чотири виробника набрали 78: Hyundai та Mazda (мінус один відсоток), а також Chevrolet (плюс три відсотки) та Ram (мінус три відсотки). Індекс Honda впав на шість відсотків - до 77; такий же результат отримали Nissan (мінус один відсоток), Buick та Volkswagen (без змін).

76 балів набрали Ford і GMC, що втратили по три відсотки задоволених клієнтів, Jeep (без змін) та KIA (мінус один відсоток). Dodge з падінням на п'ять відсотків отримав 74 бали, а Chrysler та Mitsubishi опинилися в аутсайдерах з 72 балами, незважаючи на невелике зростання задоволеності.

Щодо преміум-брендів, то першість дісталася Lexus (плюс чотири відсотки) з результатом 84 бали. За ним з 82 балами слідують Acura (плюс вісім відсотків), Infiniti (плюс дев'ять відсотків) та Audi (плюс три відсотки). Tesla заробила 80 очок, зберігши позицію. З нею зрівнявся Cadillac, покращивши результат на чотири відсотки, а Mercedes-Benz набрав 79.

Найгіршими виявилися BMW (мінус п'ять відсотків), 77 балів, а також Volvo (76) і Lincoln (75), які втратили один відсоток задоволених власників.

Азіатський автопром почав зміцнювати позиції в рейтингу, піднявшись загалом на один пункт до індексу 79, де тепер є сусідами з європейськими марками. Північноамериканські виробники відстають на два бали.

Погіршення вражень клієнтів від мас-сегменту експерти пояснюють кількома чинниками. По-перше, роль відіграла рекордна вартість палива в США, по-друге - машини стало складніше купити через дефіцит чіпів, який гальмує виробництво, збільшує терміни очікування і змушує компанії урізати обладнання.


Источник: Wards Auto
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015