У Казахстані зупинено складання Hyundai Accent та Creta

19:43 23.08.2022
У Казахстані зупинено складання Hyundai Accent та Creta

Компанія Astana Motors, що володіє підприємством Hyundai Trans Kazakhstan, оголосила про тимчасове припинення виробництва двох моделей: седана Aсcent та кросовера Creta. Ці автомобілі збирали з російських комплектуючих, постачання яких навесні цього року припинилося. Останні місяці завод збирав машини із запасів деталей, але вони вичерпалися.

Казахстанський завод домовився з Hyundai Motor Company про екстрену квоту на постачання комплектуючих з інших країн, але їх не вистачило надовго. Зараз  опрацьовується питання про подальші поставки та нові логістичні ланцюжки, зазначає Astana Motors, але найближчим часом нових комплектуючих автовиробник не очікує, оскільки російське підприємство «Хендэ Мотор Мануфактуринг Рус» знаходиться у тривалому простої.

Крім згаданих Accent та Creta, в Казахстані виробляють Santa Fe, Palisade, Tucson, Elantra, Sonata та i30, а також освоює збірку Bayon. Клієнтам, які чекають на автомобілі Ассент і Creta, пропонують залишитися в черзі і чекати на поновлення виробництва або оформити замовлення на іншу модель марки.

Що ж до заводу, то він «не відмовляється від зобов'язань щодо збільшення виробництва автомобілів та розширює модельну лінійку». Зокрема, в дилерські центри вже надійшов i30, а в найближчому майбутньому до автосалонів дістанеться і Bayon. 


Источник: Мотор
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015