Дослідження показує, що кнопки в автомобілях краще, ніж сенсори

18:09 23.08.2022
Дослідження показує, що кнопки в автомобілях краще, ніж сенсори

Шведське видання Vi Bilagare провело дослідження і дійшло висновку, що так звані «фізичні кнопки», які раніше використовувалися в автомобільній промисловості, більш функціональні, ніж сучасні сенсорні клавіші.

Експерти протестували 11 сучасних автомобілів із великою кількістю сенсорних кнопок у салоні та порівняли результати з тестом Volvo V70 у 2005 році.

Дослідники просили водіїв виконати кілька простих дій на шаленій швидкості: увімкнути обігрів сидінь, підвищити температуру повітря в салоні на 2 градуси, увімкнути обігрів вікон, налаштуватися на радіостанцію, скинути бортовий комп’ютер і знизити. датчики яскравості дошки.

Виявляється, водій 17-річного Volvo може виконати таку процедуру всього за 10 секунд (на швидкості 110 км/год автомобіль проїхав за цей час 306 метрів). Тим часом у сучасних машинах із сенсорними екранами та клавішами виконання тієї ж операції займає більше часу.

Наприклад, водій BMW iX витратив на маневр більше 30 секунд, Mercedes-Benz GLB - більше 20 секунд, а Tesla Model 3 - 20,5 секунди. Найгірший випадок у MG Marvel R - майже 45 секунд.


Источник: UAMotors
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015